perjantai 13. helmikuuta 2015

Hopeatoffeekakku

Pitkästä aikaa muistan päivitellä tätäkin blogia. Viime viikonloppuna vietimme nuorimman pojan 9-vuotissynttäreitä ja hänen pyynnöstään tein sitruunatäytekakun ja siihen hopeatoffeekuorrutuksen. Koristekuviot on tehty sokerimassasta piparimuoteilla, ne ehtivät hiukan kuivahtaa mutta maistuivat ihan hyviltä ;)

Hopeatoffee-sitruunakakku 

Ohje kakkuun katkon alla.






Hopeatoffeekakku

Pohja

5-6 kananmunaa (riko isoon lasiin)
n. 3 dl sokeria (mittaa samanlaiseen lasiin kuin kanikset ja katso, että on saman verran kuin kaniksia)
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi

n. 2 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta   

Sekoita keskenään ja sitten muna-sokerivaahtoon. Voit mitata nämä samanlaiseen lasiin kuin kanikset, niitä tulisi olla saman verran (voit käyttää esim. sokerilasia mittana).
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 180°C noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Täyte

3 dl kermaa vaahdotettuna
Sitruunakiisseli
2 dl vettä
1½ dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 rkl maissijauhoja (Maizena)
2 kananmunaa
25g voita

Sekoita vesi, sokeri, maissijauho, sitruunamehu ja kanikset kattilassa ja keitä kunnes sakenee kiisseliksi. Ota kattila pois hellalta ja sekoita voi kiisselin sekaan.  

Odota kunnes täyte on jäähtynyt, leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja täytä kermavaahdolla ja kiisselillä. Muista kostuttaa joka kerros esim. sitruunamehulla tai –limsalla. (Nuole kattila.)

Hopeatoffeekuorrutus

3 dl kuohukermaa
2 isoa pussillista Hopeatoffeekarkkeja
kuumenna kerma, lisää toffeet ja sekoita, kunnes seos on kinuskimaista. Voit tarvittaessa tehdä pisaratestin. (Laita lasiin kylmää vettä, ota kahvilusikkaan toffeeseosta ja pudota seosta kylmään veteen. Jos tahma jähmettyy, niin kinuski on valmista. Tarkempia ohjeita löytyy netistä.) Kaada varovasti kakun päälle ja tasoita. (Nuole kattila.)

 Nauti hyvässä seurassa hyvällä halulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti