![]() | |
Hopeatoffee-sitruunakakku |
Ohje kakkuun katkon alla.
Hopeatoffeekakku
Pohja
5-6
kananmunaa (riko isoon lasiin)
n. 3 dl sokeria (mittaa samanlaiseen lasiin kuin
kanikset ja katso, että on saman verran kuin kaniksia)
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
n.
2 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita keskenään ja sitten muna-sokerivaahtoon.
Voit mitata nämä samanlaiseen lasiin kuin kanikset, niitä tulisi olla saman
verran (voit käyttää esim. sokerilasia mittana).
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun
kakkuvuokaan ja paista 180°C noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna
jäähtyä hetki ja kumoa.
Täyte
3 dl kermaa vaahdotettuna
Sitruunakiisseli
2
dl vettä
1½ dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 rkl maissijauhoja (Maizena)
2 kananmunaa
25g voita
Sekoita vesi, sokeri, maissijauho, sitruunamehu ja
kanikset kattilassa ja keitä kunnes sakenee kiisseliksi. Ota kattila pois
hellalta ja sekoita voi kiisselin sekaan.
Odota kunnes täyte on jäähtynyt, leikkaa kakkupohja
kolmeen osaan ja täytä kermavaahdolla ja kiisselillä. Muista kostuttaa joka
kerros esim. sitruunamehulla tai –limsalla. (Nuole kattila.)
Hopeatoffeekuorrutus
3 dl kuohukermaa
2 isoa pussillista Hopeatoffeekarkkeja
kuumenna kerma, lisää toffeet ja sekoita, kunnes
seos on kinuskimaista. Voit tarvittaessa tehdä pisaratestin. (Laita lasiin
kylmää vettä, ota kahvilusikkaan toffeeseosta ja pudota seosta kylmään veteen.
Jos tahma jähmettyy, niin kinuski on valmista. Tarkempia ohjeita löytyy
netistä.) Kaada varovasti kakun päälle ja tasoita. (Nuole kattila.)
Nauti hyvässä
seurassa hyvällä halulla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti