tiistai 9. lokakuuta 2012

Tumma paholaisenkakku

Tein pari paholaisenkakkua keskimmäisen pojan luokan buffettia varten, ensi lauantaina on koulupäivä ja luokka kerää rahaa leirikoulua varten ensi syksyksi. Vielä pitäisi tehdä pari kolme lisää, loppuviikosta.

Tumma paholaisenkakku on yksi helpoimpia taikinoita, joihin olen törmännyt. Taikinan tekee noin kymmenessä minuutissa, mutta sitten kakku kylläkin paistuu 45 minuuttia. Sisältä se saa jäädä kosteaksi, mielestäni se on parempaa niin.

Tumma paholaisen kakku

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta (van Houten)
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1½ dl voita sulatettuna
2 dl maitoa
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää niihin maito, voi ja kananmunat, sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175C asteessa noin 45-50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti